Vooropleiding HKU, HBA, Rockacademy en Conservatorium

De toelatingen op de diverse scholen voor muziek productie en geluidstechniek zijn tegenwoordig behoorlijk pittig en de concurrentie is groot. Wil je echter in de muziek gaan werken dan kun je daar beter sowieso aan wennen!

De mensen die wat bereiken in de muziek zijn diegene die doorzetten, blijven leren en discipline hebben.

Je moet altijd een beetje mazzel hebben om aangenomen te worden, maar het is natuurlijk zo dat hoe beter voorbereid je meedoet hoe groter de kans is om aangenomen te worden.

Master The Mix is een part-time vakopleiding van één jaar. Je kunt kiezen uit twee richtingen:

Electronic Music Producer

Je leert van a tot z professionele tracks maken, mixen en masteren in jouw muziekstijl en in jouw softwarepakket van de beste producers/docenten uit de industrie. Als je serieus aan de slag wilt met electronische -of film/game muziek dan is dit de beste investering in jouw toekomst.

Je krijgt alle middelen aangereikt om een eigen sound te ontwikkelen waarmee je je kunt onderscheiden van de massa. We werken aan jouw muziek, en zorgen ervoor dat je alle fijne kneepjes beheerst. Naast de nodige technische en creatieve skills leer je ook hoe de muziekindustrie in elkaar zit en hoe je jezelf in de markt zet.

Deze opleiding is uitstekend geschikt als je bijvoorbeeld toelating wilt doen voor de HKU of HBA. We zorgen er samen voor dat je kennis helemaal up-to-date is en dat je demo's op tijd klaar zijn.


Recording Artist & Mix Engineer

Je kiest voor deze richting als je bands en artiesten wilt leren opnemen, mixen en produceren. Je leert werken met de beste mics, mengtafels en randapparatuur.

Je werkt in één van de mooiste studio's van Nederland en krijgt les van top engineers van Wisseloort Studio's en Sound Vision.

Je leert echter ook hoe je thuis met plugins en eenvoudige apparatuur dicht in de buurt van de kwaliteit van een top studio kunt komen. Het blijft niet alleen bij de juiste microfoon op de juiste plek zetten; je krijgt alle middelen aangereikt om een eigen visie en sound te kunnen ontwikkelen. Er wordt uiteraard ook aandacht besteed aan het werken met VST instrumenten omdat dit ook deel uitmaakt van de hedendaagse geluidstechniek.

Deze opleiding is uitstekend geschikt als je bijvoorbeeld toelating wit doen voor het conservatorium en je jouw technische kennis bij wilt spijkeren en een goede productie wilt kunnen maken (die je ook voor je toelating kunt gebruiken).