VOOR WIE IS DE OPLEIDING BEDOELD?

Iedereen die serieus aan de slag wilt met muziek. Het kan zijn dat je nog helemaal aan het begin staat van je muzikale carrière, of al wat verder gevorderd bent. Waarschijnlijk ben je het zat om uren tutorials te kijken op Youtube, krijg je jouw tracks maar niet af of twijfel je over of je wel goed genoeg bent... Dan is deze opleiding voor jou. Je wordt opgeleid tot Electronic Music Producer of Recording Artist & Mix engineer.

Je kunt de opleiding ook als uitstekende voorbereiding gebruiken voor je toelating voor het conservatorium of HBA en HKU.

Ook als beginner kun je bij ons terecht; we kunnen de lessen prima aanpassen op jouw niveau.

Wat zijn de voordelen van Master The Mix?

  • We werken zoveel mogelijk aan jouw producties & portfolio

  • Bij ieder onderwerp krijg je les van een specialist op dat gebied: maak je trap dan krijg je les van een trap artiest die getekend is bij Sony, maak je hardstyle dan krijg je les van een bekende ghost producer, de lessen opnametechniek worden gegeven door de beste technici van Nederland (Wisseloord bijvoorbeeld) etc. Dit is en belangrijk verschil: bij sommige opleidingen krijg je les van één docent die dan alles zou moeten kunnen…

  • Je doet voldoende praktijkervaring op om op professioneel niveau aan de slag te kunnen

  • Parttime, les in het Nederlands

  • Je wordt bij ons niet als een nummertje behandeld maar uitstekend persoonlijk begeleid; ook buiten de lessen kun je rekenen op ondersteuning, advies en productionele feedback.

  • Je kiest een duidelijke richting (Electronische muziek of Recording & Mixing); zo verdoe je geen tijd aan lessen en huiswerk waar je niets aan hebt of niets mee wilt gaan doen.

  • Je werkt met de software waar jij graag mee werkt

  • Je mag een dagdeel per week gebruik maken van onze studio’s

  • Je helpen je met netwerken en samenwerken met andere producers, artiesten en technici.

VAN WIE KRIJG JE LES?

cursus+produceren

Ons team heeft letterlijk decennia lang ervaring in de muziek, maar ook in het onderwijs. Zo hebben we voorheen bijvoorbeeld bij Sound Education, SAE, Pyntago, HKU en de Audio Visual Academy gewerkt. We weten daardoor precies wat wel en niet werkt. De docenten zijn allemaal ook zelf op hoog niveau werkzaam in de muziek; je krijgt dus geen les van mensen die net zelf zijn afgestudeerd maar van vakmensen die al een hoop bereikt hebben. 

Wat heb je nodig?

producer opleiding

Klik HIER voor een uitgebreid overzicht.

Een computer, fatsoenlijke afluistering en een DAW (muziek software pakket). Je mag altijd even bellen of mailen als je hier advies over nodig hebt. 

Koop geen software als je je nog gaat inschrijven! Na je inschrijving krijg je tot wel 50% korting op de meeste software pakketten.

ZIJN ER TOELATINGSEISEN?

Om mee te doen aan de opleiding is geen voorkennis of diploma nodig. Wel verwachten we een juiste motivatie van de deelnemers. Je moet er wel wat voor over hebben; je zult best wat tijd vrij moeten houden in je agenda om de lessen te volgen en te oefenen, of om een stukje te reizen naar één van de studio's als je daarvoor kiest. 

Wanneer worden de lessen gegeven?

De klassikale lessen zijn om de week op dinsdag (Recording Artist) of woensdag (EMP) avond. De praktijklessen plannen we in overleg in; deze lessen kunnen ook in de avond of het weekend gegeven worden.

HOE GAAN WIJ OM MET NIVEAUVERSCHILLEN TUSSEN LEERLINGEN?

leren produceren

Het is vervelend als je praktijklessen moet volgen met mensen die op een heel ander niveau zitten dan jij. We delen die lessen dus zo in dat je altijd bij iemand zit met min of meer hetzelfde niveau en dezelfde leerdoelen. (muziekstijl, software etc)

Veel praktijklessen worden echter ook één op één gegeven: jij hebt in je eentje les zodat je je volledig kunt focussen op wat jij aan het doen bent. 

HOE LANG DUURT DE OPLEIDING?

Één jaar. 

WAAR STEL IK VRAGEN OVER DE LESSTOF?

Wij willen als opleiding zo veel mogelijk "waar voor je geld" bieden. In tegenstelling tot andere aanbieders kun je bij ons buiten de lessen altijd terecht voor vragen over de lesstof, of feedback op de muziek waar je mee bezig bent. Als je ergens op vastloopt dan lossen we dit op via Teamviewer of iets dergelijks. Op die manier leer je veel sneller en hoef je niet steeds op de volgende les te wachten.

Daarnaast houden we iedere laatste donderdag van de maand een Q&A/netwerk avond.  Deze avond is vooral bedoeld om feedback en tips te geven op jouw tracks, mix of opname of om je verder te helpen als je vastgelopen bent. Verder is het ook gewoon erg gezellig!

ZIJN DE LESSEN IN HET NEDERLANDS? 

JA, alle lessen zijn in het Nederlands.

WAT IS DE STUDIEBELASTING pER WEEK?

Naast de lessen heb je in ieder geval één uur per dag nodig om te oefenen en het huiswerk te doen. Hier geldt natuurlijk dat hoe meer tijd je eraan besteed hoe beter het is.

HOEVEEL DEELNEMERS ZITTEN ER IN DE KLAS?

Maximaal 20. Op die manier kun je tijdens de lessen gemakkelijk je vragen stellen. 

Bij de praktijklessen heb je een eigen studio tot je beschikking en waar nodig krijg je privéles. Op die manier kun je je volledig focussen op wat jij moet leren. Muziek maken of mixen bijvoorbeeld zijn creatieve processen; je wilt daarbij niet afgeleid worden door een andere student die op dat moment misschien wel met zijn gedachtes heel ergens anders zit dan jij. 

Kan ik ook een combinatie van de twee opleidingen volgen

Ja. De praktijklessen zijn in modules ingedeeld: je kunt kiezen welke je zou willen volgen. Neem hiervoor even contact op.

WAAR WORDEN DE LESSEN GEGEVEN? 

producer+worden

De lessen worden 1x per twee weken georganiseerd in onze studio's aan de Kerklaan in Hilversum. Hier is veel aandacht besteed aan een goede akoestiek, faciliteiten en sfeer. De praktijklessen voor de richting: Recording Artist & Mix Engineer worden gegeven in diverse studio's door het land zoals bij Sound Vision Studio's, Sandlane Recording Facilities, DaGoose Music, Wisseloord of onze eigen studio's in Hilversum. 

WANNEER KAN IK BEGINNEN?

De opleiding EMP start twee keer per jaar: in februari en september.

De opleiding Recording Artist start één keer per jaar in september.

WAT VOOR DIPLOMA KAN IK HALEN?

Als je slaagt voor het examen ontvang je een vakdiploma.

Helaas zijn er geen particuliere opleidingen in Nederland op dit gebied die door de overheid erkend zijn. Beweert een opleiding dit wel te zijn; dan maakt deze opleiding misbruik van deze term. 

MasterTheMix is geregistreerd bij de CRKBO en mag zich daarom beroepsopleiding noemen.

Wat is de waarde van dit diploma?

Voor jezelf is dit natuurlijk een hele leuke bevestiging dat je het vak beheerst. Voor een potentiële werkgever kan het een eerste indicatie zijn dat je bepaalde kennis hebt. Belangrijker is het natuurlijk dat je ook kunt laten horen en zien wat je kan: we zorgen er daarom gedurende het jaar voor dat je beschikt over een goede portfolio.

WAT IS DE PRIJS?

De prijzen vind je hier.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja. Je kan in twaalf maandelijkse termijnen betalen. er is echter wel altijd een aanbetaling van € 1495,-

Meer weten?

Bel naar 06-20399505 of mail naar info@masterthemix.com.

We nodigen je van harte uit om een keer langs te komen om kennis te maken.