Producer cursus

Op zoek naar een producer cursus? Zoek niet verder! Master The Mix is de ideale oplossing als je in korte tijd op hoog niveau wilt leren produceren, opnemen, mixen en masteren.

Heb je jouw passie gevonden en weet je zeker dt je producer wilt worden? Dan zit er nog maar één ding op: zorg dat je er super goed in wordt! Kick-start je carriere en laat je ondersteunen door ons top team van producers en docenten.

Tijdens de opleiding krijg je alle tools aangereikt om een eigen, unieke sound te creëren. Je werkt met de beste docenten uit de industrie samen om een top portfolio samen te stellen zodat je na de opleiding zelfverzekerd naar buiten kunt treden.

Master the Mix is een deeltijd beroepsopleiding tot muziek producer. Het is dus een stukje pittiger dan een cursus; je wordt echt opgeleid tot producer. Je krijgt les in het nederlands. 60% Van de lessen zijn echte praktijklessen waarbij je zelf achter de knoppen zit.

DE OPLEIDING BESTAAT UIT:

 • één maal per week les (de ene week klassikaal les op woensdag avond, de andere week praktijkles)

 • één dagdeel per week vrij te besteden studiotijd

 • uitstekende persoonlijke begeleiding

 • unieke online leeromgeving

 • een maandelijkse Q&A en netwerkavond

 • helpdesk: loop je ergens op vast dan helpen we je binnen 24 uur

 

Meer weten? Lees verder of klik op één van onderstaande links:

DJ producer opleiding

Wil je meer info over de opleiding? KLIK HIER

Wil je weten waar en van wie je les krijgt? KLIK HIER

Heb je een vraag? KLIK HIER


Zorg dat je veelzijdig bent

Muziek producers van nu zijn behoorlijk veelzijdig en dat moet ook wel; om boven de concurrentie uit te stijgen moet je origineel zijn terwijl je je toch ook wel aan de "mode" moet houden. Je moet regelmatig en consequent werk af kunnen leveren, en je moet goed met mensen om kunnen gaan.  

Leren produceren?

Het leren produceren van (electronische) muziek werkt hetzelfde als het leren bespelen van een instrument. Je moet eerst de techniek leren beheersen: de DAW en opnameapparatuur zijn jouw instrumenten. Je moet de muzieksoftware en productietechnieken zo goed onder de knie krijgen dat je niet meer hoeft na te denken over de bediening, pas dan wordt het echt leuk. Een pianist hoeft ook niet iedere keer na te denken over waar hij zijn vinger neer moet zetten of op welk pedaal hij moet drukken.

Daarnaast is een theoretische kennis van muziek essentieel. Hoe zit een nummer in elkaar? Hoe bouw je een nummer op en af? Uit welke elementen bestaat het? Waarom worden bepaalde toonsoorten wel of niet gebruikt? Wat is de logica achter akkoordenschema's en toonladders?     

Mixen en masteren

Het houdt echter niet op bij het maken van een leuk nummer; tegenwoordig moet je jouw nummer ook nog helemaal of in elk geval grotendeels zelf mixen en soms ook masteren. 

Netwerken & social media

Je hebt dan hopelijk een top klinkende track; maar dan? Hoe breng je die track zelf uit of zorg je ervoor dat deze bij het juiste label terecht komt? En moet je voordat je nummers naar labels gaat sturen niet eerst zorgen dat je social media helemaal top is met genoeg volgers en likes etc.? Misschien ben je al bezig en zelfs succesvol als DJ; dan biedt het releasen van eigen tracks nog meer mogelijkheden. Je wordt immers een stuk sneller gevraagd als je ook tracks released. 

Wat moet je kunnen?

Samengevat heb je om (electronisch) muziek producer te worden dus het volgende nodig:

 • Een uitstekende beheersing van de software en apparatuur

 • Een uitstekende inzicht in verschillende stijlen muziek en muziektheorie, met name componeren en arrangeren

 • Enige kennis van muziekrecht

en moet je het volgende kunnen:

 • opnemen

 • componeren en arrangeren

 • mixen, en tot op zekere hoogte masteren

 • je moet kunnen netwerken en jezelf kunnen "verkopen"

de opleiding

Met bovenstaande punten in gedacht hebben wij ons lespakket samengesteld. En dat betekent dat je voldoende praktijklessen nodig hebt; waar nodig privé of met zijn tweeën zodat je je optimaal kunt focussen op jouw leerdoelen. Naast de praktijklessen volg je een reeks klassikale lessen die worden gegeven door absolute top docenten; per les krijg je les van een specialist op dat gebied. 

Meer weten?

Wil je meer info over de opleiding? KLIK HIER

Wil je weten waar en van wie je les krijgt? KLIK HIER

Heb je een vraag? KLIK HIER

 

Productie opleiding