Module 11 | Mastering

jeffrey.jpg
jeffrey.jpg

Module 11 | Mastering

585.00

Mastering: de kunst om een al gemixte track indien nodig te optimaliseren, nog beter tot zijn recht te laten komen of gereed te maken voor een bepaald medium zoals plaat, iTunes of Spotify.

Mastering is een vak apart. Daarom krijg je bij ons privéles in de beste mastering studio's van Nederland en van de beste mastering engineers.

Mastering is ook weer niet zo geheimzinnig als sommige doen voorkomen. Je gebruikt min of meer dezelfde tools als bij het mixen, alleen de toepassing is iets anders. Met plugins kan je ook een eind komen. Sterker nog; heel veel producties zijn gewoon in the box (met plugins) gemasterd. Je kan dit vak dus zeker wel onder de knie krijgen.

Waar krijg je les?

Bij Erwin Maas van Emastering , Jeffrey de Gans van DaGoose od Darcey Proper van Wisseloord. Alledrie behoren zij al jaren tot de wereldwijde top van mastering engineers. 

WAAROM PRIVÉ-LES?

Net als bij mixen is het belangrijk dat jij met je volle aandacht aan de slag kan. Je wilt niet afgeleid worden door vragen van iemand anders of dat je moet gaan zitten wachten op wat de ander aan het doen is. En je wilt waarschijnlijk ook gewoon aan je eigen tracks, opnames of mixen werken. 

INHOUD

Als je deze module gaat volgen dan heb je al wel een ruime kennis van je DAW, de plugins/randapparatuur en mix-technieken. 3 Lessen is dan het minimum om mastering duidelijk uit te leggen en onder de knie te krijgen. Je hebt tussendoor ook gewoon even tijd nodig om de info te laten bezinken en te oefenen. De oefeningen kunnen we dan in de volgende les weer doornemen en eventueel verbeteren. 

De eerste les is gericht op het masteren met plugins zodat je weet hoe je dit thuis of in je home studio zelf tot uitstekende resultaten kunt komen. 

De twee volgende sessies zijn in één van de volgende studio's: EMastering, DaGoose Music of Wisseloord. Hier gaan we nog gedetailleerder in op het masteringproces en mag je zelf aan de knoppen. De eerste les is vooral uitleg en oefenen waarna je een aantal tracks krijgt om te masteren. De les erna checken we de masters in de studio. We werken deze dan samen helemaal af om tot het beste resultaat te komen. Je mag hiervoor uiteraard ook je eigen tracks of opnames gebruiken.

LEERDOELEN:

  • Je bent in staat zelfstandig een goede master af te leveren.

  • Je begrijpt hoe een masteringstudio in elkaar zit. 

  • Je kent het verschil tussen ITB (in the box, oftewel met alleen een computer) of OTB (out the box (??) oftewel met hardware)


LET OP: Als je alleen deze module wilt volgen dan is enige voorkennis vereist. Bij ons introductiegesprek bespreken we of dit mogelijk is. 

Voeg toe