Module 2 | Akoestiek & afluistering

Acoustics.jpg
Acoustics.jpg

Module 2 | Akoestiek & afluistering

335.00

Module 2 | Akoestiek en afluistering

Akoestiek: welke invloed heeft de ruimte op jouw geluid?

Akoestiek is een zwaar onderschat onderwerp. De meeste mensen weten hier veel te weinig van, terwijl toch iedereen in één of andere akoestiek zit te werken....Als je niet weet wat je kamer/studio toevoegt aan of weghaalt uit je geluid; wat ben je dan eigenlijk aan het doen?

In aanvulling op de masterclass leer je bij jou op locatie hoe je de akoestiek kunt meten en welke maatregelen je kan nemen om jouw akoestiek zo optimaal mogelijk te krijgen. We gaan dus naar jouw homestudio (als je die hebt, anders doen we het in de studio) om de ruimte te meten. Je leert hoe je dit zelf kunt doen en je krijgt gelijk advies over hoe je de ruimte aan zou kunnen pakken. Daarnaast houden we een sessie in één van onze studio's waar we de verschillende akoestische aanpassingen kunnen demonstreren. Je kan gelijk horen hoeveel verschil er zit in verschillende afluistering systemen, en hoeveel het uitmaakt als je een ruimte wel of niet akoestisch behandelt. We kijken ook naar de invloed van de diverse "room correction" plugins; werkt dit nu wel echt? Zoals met alles is de theorie vaak toch heel anders dan de praktijk...En geldt ook hier dat de waarheid  van de één totaal haaks tegenover die van de ander kan staan. En soms hebben ze dan beide gelijk.

Les 1: Luistersessie en tests in de studio. Demonstratie hoe je zelf akoestische modules zou kunnen maken. 

Les 2: metingen en uitwerking op locatie 1 (bij deelnemer 2 of in de studio)

Les 3: metingen en uitwerking op locatie 2 (bij deelnemer 1 of in de studio)

 

Leerdoelen:

  • je bent in staat om zelfstandig akoestische metingen te verrichten en je weet welke aanpassingen nodig zijn om akoestiek te optimaliseren

  • Je weet hoe je akoestische modules ook zelf kunt maken of laten maken

  • je bent je bewust van de invloed van akoestiek en afluistering op de kwaliteit van jouw muziek producties.

Voeg toe