Music Producer

Deze parttime opleiding is de beste en leukste manier om echt goed te leren produceren. Kick-start je carrière en leer binnen een jaar release-ready tracks te produceren. Ontwikkel je eigen sound en identiteit. We maken er een top jaar van waar je de rest van je leven plezier van hebt!

Wat ga je precies leren?

We focussen ons zoveel mogelijk op de ontwikkeling van jouw muziek.

Je leert professionele elektronische muziek te maken:

 • Je beheerst jouw DAW (Ableton, Cubase, Logic, FLStudio, Protools, Studio One) plugins, hardware en VST instrumenten volkomen.

 • Je leert componeren/arrangeren en muziektheorie

 • Je leert eigen sounds maken met synths en samplers

 • Je leert mixage en mastering. Aan het eind van de opleiding heb je dan ook echt tracks af die je aan je portfolio toe kunt voegen.

 • Wil je leren DJ-en? Dan kan met onze extra module.

 • Wil je ook bands leren opnemen met hardware? Klik dan hier.

Daar houdt het echter niet op; je hebt niets aan goede muziek als je niet weet wat je er allemaal mee kunt doen en waar en hoe je geld kunt verdienen met het produceren van muziek. Ook de zakelijke kant mag dus niet ontbreken: je leert alles wat je moet weten over muziekrecht, promotie en verkoop van muziek of jou als artiest.

Welke stijl je doet is uiteraard aan jou; we hebben voor iedere muziekstijl specialisten in huis die hun sporen al verdiend hebben in de muziekindustrie.

producerenmuziek.jpg

Hoe doen we dat?

Hands-on praktijkervaring speelt bij ons een grote rol in het leerproces. Alleen door zelf zoveel mogelijk bezig te zijn leer je echt goed produceren; dan loop je immers vaak tegen details aan die tegenwoordig het verschil maken tussen een goede en een matige productie. Meer dan de helft van de lessen zijn dan ook praktijklessen waarbij je een eigen studio tot je beschikking hebt en begeleid wordt door één van onze ervaren docenten.

Gedurende het jaar wordt je ook naast de lessen uitstekend begeleid; je kunt altijd terecht met vragen als je ergens op vastloopt, of voor feedback op jouw werk.

Naast de lessen krijg je natuurlijk ook de beschikking over uitstekend (online) lesmateriaal (zie hieronder).

Je krijgt:

 • Een unieke combinatie van lessen: praktijk -en privélessen, masterclasses en groepslessen afgewisseld met studiosessies.

 • Les van experts in het betreffende onderwerp. Niet één docent die alles goed denk te kunnen; dat kan natuurlijk niet.

 • Online leren: voor altijd toegang tot onze online leeromgeving; blijf altijd up-to-date en studeer ook onderweg op je mobiel of laptop

 • Helpdesk: loop je ergens op vast dan helpen we je binnen 24 uur

 • Feedback: je vrienden en familie vinden natuurlijk alles geweldig, maar om er zeker van te zijn dat het écht goed is dan is wat professionele feedback wel handig. Die krijg je bij ons: de rest van je muzikale carrière.

 • Studiotijd: één dagdeel per week vrij te besteden studiotijd

 • Begeleiding: ook buiten de lessen en na het schooljaar uitstekende persoonlijke begeleiding

 • Carrière coaching: advies over stage/werk, marketing & social media, het releasen van tracks

 • Netwerken: een maandelijkse Q&A en netwerkavond (niet verplicht),

 • Writers camp: iedere twee maanden een writers camp: samen muziek maken, ideeën uitwisselen en inspiratie opdoen!Andere voordelen zijn:

 • De sfeer is altijd top! Onze docenten vinden het ook echt leuk om les te geven, en dat merk je aan alles.

 • De individuele leerling staat centraal; we passen de praktijklessen zo veel mogelijk op jouw niveau, muziekstijl en manier van leren aan.

 • Je kunt het pakket aanvullen met de module: “Studio Sessions”. Je leert bands opnemen en mixen. Dat is niet voor iedereen; vandaar dat het een optionele module is.

 • Docenten: iedere les wordt gegeven door een specialist in het betreffende onderwerp.

 • Voldoende praktijklessen waarbij je een eigen studio tot je beschikking hebt; je zit dus niet met meerdere mensen naar iemand te kijken die iets voordoet maar je zit zelf achter de knoppen, met goede apparatuur en afluistering. Ook bij deze lessen wordt je door een pro begeleid. Alleen op deze manier leer je de fijne kneepjes beheersen. 60% Van onze lessen zijn dus echte praktijklessen.

 • Privélessen: de praktijklessen in de module muziekproductie zijn privélessen. Je krijgt dan les van een specialist in jouw muziekstijl en jouw softwarepakket.

 • Kleine klassen bij de groepslessen (max 20 man zodat ook deze lessen persoonlijk blijven, je alles goed kunt zien en horen en jij goed je vragen kunt stellen). Ook deze lessen worden in de studio gegeven zodat je echt goed hoort waar het over gaat.

 • Je hebt er de rest van je leven wat aan!

waar en Van wie krijg je les?

Bijna alle lessen worden gegeven door top producers en technici in onze studio's in Hilversum. Er zijn twee uitzonderingen: de les bij Sound Vision Studio's en eMastering; deze lessen zijn in Arnhem.

Wanneer zijn de lessen?

Je hebt ongeveer één dagdeel per week les. Wanneer je les hebt hangt af van de soort les:

Praktijk/privé lessen: deze plannen we in goed overleg in. Dit kan overdag, in de avond of het weekend. We bieden per module een aantal opties aan. Kun je niet dan kunnen we altijd schuiven.

Groepslessen: start je in februari den heb je om de week een groepsles op de woensdag avond (19:00 tot 22:00)

Studiosessies: ook deze plannen we in overleg in. Je kunt zelf aangeven wanneer je hier gebruik van wilt maken door je studiebegeleider even te appen/mailen.

Q&A/borrel: (meestal) de laatste donderdag avond van de maand.

Writers camp: ongeveer één keer in de twee maanden een hele dag.

starten?

We starten twee keer per jaar, in september en februari. De eerstvolgende startoptie is dus februari 2020.

Wat heb je nodig om mee te doen?

Klik hier voor een uitgebreid overzicht en een hoop tips.

Zijn er toelatingseisen?

We hebben geen toelatingseisen: we gaan ervan uit dat je voldoende motivatie hebt als je je inschrijft voor een dergelijke opleiding, en dat je goed hebt onderzocht (kom bijvoorbeeld vooral een keertje kijken) wat je te wachten staat.

Deze opleiding is bedoeld voor mensen die echt serieus stappen willen maken in de muziek (professioneel of hobbymatig); er wordt dus wel van je verwacht dat je zelfstandig voldoende tijd besteed aan je huiswerk en producties, en je zelf de moeite neemt om de praktijklessen en studiosessies in te plannen.

Wat is het niveau van deze opleiding?

De opleiding is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. We beginnen helemaal bij het begin; je hebt dus geen ervaring nodig om mee te doen. Bij de praktijklessen passen we het niveau op de leerling aan. Heb je dus wel al wat meer ervaring dan is dat ook geen probleem; daar spelen we goed op in zodat je ook in dat geval jouw leerdoelen behaalt.

De opleiding is een bij het CRKBO geregistreerde beroepsopleiding.

Wat voor Diploma krijg je na de opleiding?

Als je slaagt voor het examen ontvang je ons vakdiploma “Electronic Music Producer”. Gedurende het jaar werken we ook een je portfolio: het belangrijkste is dat je kunt laten horen wat je kan!

lesinhoud

Lesmateriaal

Leuke extra’s

OOK LEREN DJ-EN?

WERKEN IN DE RECORDING STUDIO?

Wat heb je nodig?

Examen en diploma

prijs