Electronic Music Producer

Deze opleiding is de beste manier om echt goed te leren produceren. Kick-start je carrière nu en leer binnen een jaar release-ready tracks te produceren. Ontwikkel je eigen sound en identiteit.

SCHRIJF JE NU IN EN START DEZE MAAND NOG!

Informatie avond bezoeken? Klik hier

Gratis proefles volgen? Meld je HIER aan.

opleidingmuziekproduceren.jpg

de opleiding

In een jaar tijd leer je professionele electronische muziek te maken. Na dit jaar beheers je jouw DAW (Ableton, Cubase, Logic, FLStudio, Protools, Studio One) plugins, hardware en VST instrumenten volkomen. We zorgen ervoor dat je alle middelen tot je beschikking hebt om release-ready tracks te maken. Ook leer je wat je het beste kunt doen na de opleiding om je werk aan de man te brengen; je kunt nog zo goed zijn, maar als niemand weet wie je bent en wat je doet dan kom je nergens.

Je leert niet over alles een beetje; je leert echt goed produceren, in jouw stijl. Aan het eind van de opleiding heb je dan ook echt tracks af die je aan je portfolio toe kunt voegen.

Hands-on praktijkervaring speelt bij ons een grote rol in het leerproces. Meer dan de helft van de lessen zijn dan ook praktijklessen waarbij je een eigen studio tot je beschikking hebt en begeleid wordt door één van onze ervaren docenten.

Gedurende het jaar wordt je ook naast de lessen uitstekend begeleid; je kunt altijd terecht met vragen als je ergens op vastloopt, of voor feedback op jouw werk.

De opleiding bestaat uit:

 • één jaar wekelijks les: klassikale les om de week op dinsdag of woensdag avond van 19:00 tot 22:00, en om de week een vrij in te plannen praktijkles van drie uur.

 • Voor altijd toegang tot onze online leeromgeving; blijf altijd up-to-date en studeer ook onderweg

 • helpdesk: loop je ergens op vast dan helpen we je binnen 24 uur

 • één dagdeel per week vrij te besteden studiotijd

 • uitstekende persoonlijke begeleiding

 • carrière coaching

 • een maandelijkse Q&A en netwerkavond (niet verplicht)

Andere voordelen zijn:

 • Docenten: je krijgt les van top docenten; iedere les wordt gegeven door een specialist op dat gebied.

 • Voldoende praktijklessen waarbij je een eigen studio tot je beschikking hebt; je zit dus niet met meerdere mensen naar iemand te kijken die het voordoet maar je zit zelf achter de knoppen, met goede apparatuur en afluistering. Ook bij deze lessen wordt je door een pro begeleid. Alleen op deze manier leer je de fijne kneepjes beheersen. 60% Van onze lessen zijn dus echte praktijklessen.

 • Privélessen: de praktijklessen in de module muziekproductie zijn privélessen. Je krijgt dan les van een specialist in jouw muziekstijl.

 • Kleine klassen bij de klassikale lessen (max 18 man zodat ook deze lessen persoonlijk blijven, je alles goed kunt zien en horen en jij goed je vragen kunt stellen). Ook deze lessen worden in de studio gegeven.

waar en Van wie krijg je les?

Alle lessen worden gegeven door top producers en technici in onze studio's in Hilversum. 

Wanneer krijg je les?

Klassikale lessen: deze starten twee keer per jaar: in september en februari.

In september starten we met twee groepen. De ene groep volgt de klassikale lessen op de dinsdag avond, en de andere op woensdag avond. Beide van 19:00 tot 22:00.

Praktijklessen: deze plannen we in goed overleg in. Dit kan overdag, in de avond of het weekend.

Studiosessies: ook deze plannen we in overleg in.

Q&A/borrel: laatste donderdag van de maand.

Wanneer start de opleiding?

We starten twee keer per jaar: in september en februari

Zijn er toelatingseisen?

We hebben geen toelatingseisen, maar proberen voor aanvang wel zo goed mogelijk te bepalen wat jouw leerdoelen zijn en of die aansluiten bij wat wij aanbieden. En je moet natuurlijk voldoende gemotiveerd zijn! Deze opleiding is wel echt bedoeld voor mensen die echt serieus stappen willen maken in de muziek.

Wat is het niveau van deze opleiding?

We beginnen helemaal bij het begin; je hebt dus geen ervaring nodig om mee te doen. Bij de praktijklessen passen we het niveau op de leerling aan. Heb je dus wel al wat meer ervaring dan is dat ook geen probleem; daar spelen we goed op in zodat je ook in dat geval jouw leerdoelen behaalt.

Wat voor Diploma krijg je na de opleiding?

Als je slaagt voor het examen ontvang je ons vakdiploma “Electronic Music Producer”. Gedurende het jaar werken we ook een je portfolio: het belangrijkste is dat je kunt laten horen wat je kan!

Scroll verder of klik op onderstaande links voor meer info.

Bij onze praktijklessen heb je een eigen studio tot je beschikking. Deze foto is van Teun uit klas MtM-s18; hij volgt hier een les FLStudio.

Bij onze praktijklessen heb je een eigen studio tot je beschikking. Deze foto is van Teun uit klas MtM-s18; hij volgt hier een les FLStudio.


Reviews

Lesinhoud

Hieronder vind je een overzicht van de lesinhoud. De verhouding praktijkles -  klassikale lessen is ongeveer 60/40. Je volgt om de week een klassikale les op de woensdag avond. De praktijklessen plannen we in overleg in. Dit kan meestal ook in de avond of in het weekend. In de praktijklessen leer je alles uit de klassikale lessen ook daadwerkelijk toepassen.

In totaal krijg je 20 klassikale lessen en 26 praktijksessie waarbij je een docent en eigen studio tot je beschikking hebt.

cursus+cubase.jpg

Praktijklessen

Alleen door voldoende zelf achter de knoppen te zitten leer je de fijne kneepjes van het produceren; niet door allen in een groep naar een docent te luisteren.

Bij onze praktijklessen heb je daarom eigen studio tot je beschikking; je kunt je dan helemaal focussen op wat jij aan het doen bent zonder afgeleid te worden door medestudenten. Het is net als met leren koken: je gaat ook niet met z'n tweeén dezelfde aardappel staan schillen! Dat geldt precies zo voor produceren, mixen en masteren.

Je wordt uiteraard begeleid door hiervoor gekwalificeerde docenten, en je werkt met de software waar je gewend bent om mee te werken.

De praktijklessen zijn onderverdeeld in onderstaande modules:

DAW: je leert je DAW optimaal gebruiken. Je kan bij ons kiezen uit Logic, Cubase, Studio One, FLStudio en Ableton. Deze module bestaat uit 5 lessen van 3 uur waarin je jouw DAW helemaal leert beheersen.

TOEGEPASTE MUZIEKTHEORIE: je leert alles over muziektheorie en hoe je dit slim toepast op jouw muziek. Hoe bedenk je melodieën en akkoorden die bij elkaar passen? Wanneer gebruik je welke toonsoort of toonladder? Hoe zorg je dat muziek goed op en afbouwt? Als je muziek beter begrijpt dan wordt het maken daarvan uiteraard een stuk makkelijker en leuker. Misschien lijkt het raar om muziektheorie als praktijkles te krijgen, maar muziektheorie leer je niet door alleen naar iemand te luisteren; je moet het daarna ook toepassen en zelf ondervinden wat wel en niet werkt. Bovendien krijg je in deze module gelijk tips over hoe je aan de slag kunt met de piano of een keyboard/controller. Deze module bestaat uit drie lessen van drie uur.

OPNAMETECHNIEK: ook als producer van electronische muziek is het belangrijk om de best mogelijke opnames te maken. We focussen ons in deze les vooral op het opnemen van vocals; het belangrijkste element uit de meeste populaire tracks. Deze module bestaat uit twee lessen van drie uur.

PLUGINS, RANDAPPARATUUR & MIXAGE: je leert de plugins waar je geluid mee bewerkt optimaal kennen. Filters/EQ, compressie, gates, limiters, reverb delay, modulation en distortion/saturation komen uitgebreid aan bod. Uiteraard oefenen we ook uitgebreid met trucjes als side-chaining, frequentie afhankelijke compressie, dynamische EQ's etc.  Uiteraard leer je in deze module gaandeweg ook stap voor stap een goede mix maken. Deze module bestaat uit zes lessen van drie uur.

SYNTHESE & SAMPLING: het is natuurlijk prima om presets te gebruiken. Maar dat eindeloos zoeken totdat je de juiste sound gevonden hebt kan behoorlijk frustrerend zijn. In deze lessen leer je hoe je eigen sounds maakt met synths zoals Serum & Massive en samplers zoals Kontakt & Halion of de instrumenten die standaard in je DAW zitten. Deze module bestaat uit twee lessen van drie uur.

PRIVÉLESSEN MUZIEKPRODUCTIE: In deze module focussen we ons 100% op jouw muziek. Het doel van deze module is simpel: we zorgen er samen voor dat je in staat bent om met regelmaat tracks te produceren.  Deze module bestaat uit acht lessen van drie uur.

 

Klassikale lessen

Geert Huinick : co-producer van onder andere Tiësto & Armin van Buren geeft bij ons een masterclass muziekproductie.

Geert Huinick : co-producer van onder andere Tiësto & Armin van Buren geeft bij ons een masterclass muziekproductie.

In het jaar krijg je om de week een klassikale les waarin je de all-round kennis opdoet die tegenwoordig van je verwacht wordt. Deze lessen worden gegeven door top producers zoals Tom Puntman, Geert Huininck, Killing Skills en Marcus van Wattum. Hun portfolio spreekt voor zich!

Klik hier voor een overzicht van deze lessen.

De klassikale lessen worden in Hilversum gegeven in groepjes van maximaal 20 personen. 

Q&A Avonden

Iedere laatste donderdag avond van de maand ben je van harte welkom op onze Q&A avond. Je kunt daar netwerken met medestudenten, al je vragen stellen en je werk laten reviewen. Verder is het gewoon erg gezellig! 


Lesmateriaal & Huiswerk

MtM-Online

Je moet altijd en overal zo goed mogelijk kunnen studeren en oefenen. We hebben daarom een eigen online leeromgeving ontwikkelt waar je ook na de opleiding nog toegang toe houdt. Je kunt daar:

 • de theorie op een leuke, interactieve manier leren

 • extra oefeningen downloaden om snel de technieken onder controle te krijgen

 • multitracks downloaden om het mixen en masteren te oefenen

 • samples, midi files en presets downloaden om een vliegende start te maken met produceren

 • links naar interessante docu’s, tutorials, websites en youtube kanalen vinden

 • je huiswerk opdrachten up-en downloaden

 • onze selectie van gratis plugins downloaden

Huiswerk & Studiebelasting

Door het jaar heen ben je vooral bezig met de ontwikkeling van je eigen muziek. Om daar gestructureerd mee bezig te zijn geven we een aantal verplichte en niet verplichte opdrachten mee naar huis. Denk hierbij aan het analyseren van tracks, specifieke productie opdrachten en oefeningen om het mixen en masteren onder de knie te krijgen. 

Studiebelasting: naast de lessen moet je rekenen op tenminste één uur huiswerk per dag. 

inschrijven

Onze unieke aanpak

Examen en diploma

Startdata & Prijs

Gratis proefles volgen?

Informatie avond bezoeken

Reviews

 
champagne_glasses__068979400_0945_07112012.jpg
 

Examen & Diploma

Aan het eind van het jaar kun je meedoen aan het examen. Dit bestaat uit een theoretisch deel en een aantal praktijkopdrachten. Haal je het examen dan krijg je ons beroepsdiploma "Music Producer". 

Binnen het jaar werken we ook actief mee aan het opbouwen van jouw portfolio zodat je na de opleiding echt wat hebt om te laten horen en zien.  

 

 

Producer worden? Wat is daarvoor nodig?

Zorg dat je veelzijdig bent

Muziek producers van nu zijn behoorlijk veelzijdig en dat moet ook wel; om boven de concurrentie uit te stijgen moet je origineel zijn of een eigen sound hebben terwijl je je toch ook wel aan de "mode" moet houden. Je moet regelmatig en consequent werk af kunnen leveren, en je moet goed met mensen om kunnen gaan.  

PRODUCEREN

Het leren produceren van (electronische) muziek werkt hetzelfde als het leren bespelen van een instrument. Je moet eerst de techniek leren beheersen: de software is jouw instrument. Je moet de muzieksoftware en productietechnieken zo goed onder de knie krijgen dat je niet meer hoeft na te denken over de bediening, pas dan wordt het echt leuk. Een pianist hoeft ook niet iedere keer na te denken over waar hij zijn vinger neer moet gaan zetten of op welk pedaal hij moet drukken.

Daarnaast is een theoretische kennis over muziek essentieel. Hoe zit een nummer in elkaar? Hoe bouw je een nummer op en af? Uit welke elementen bestaat het? Waarom worden bepaalde toonsoorten wel of niet gebruikt? Wat is de logica achter akkoordenschema's en toonladders? Oftwel: hoe zorg je ervoor dat jouw track de juiste impact op jouw doelgroep maakt.

MIXEN EN MASTEREN

Het houdt echter niet op bij het maken van een leuk nummer; tegenwoordig moet je jouw nummer ook nog helemaal of in elk geval grotendeels zelf mixen en soms ook masteren. Je moet dan alles weten over geluid, akoestiek, je plugins en eventueel hardware.

NETWERKEN & SOCIAL MEDIA

Je hebt dan hopelijk een top klinkende track; maar dan? Hoe breng je die track zelf uit of zorg je ervoor dat deze bij het juiste label terecht komt? En moet je voordat je nummers naar labels gaat sturen niet eerst zorgen dat je social media helemaal top is met genoeg volgers en likes etc.?

Al dit en meer leer je in onze opleiding.

Onze unieke aanpak 

 

Muziek produceren, mixen en masteren zijn allemaal bezigheden die je niet uit een boekje kunt leren. Dit geldt voor alle creatieve beroepen. Aan enkel klassikale lessen of "praktijklessen" in groepjes heb je dan ook niet genoeg; je moet zo veel mogelijk hands-on ervaring opdoen.  Je moet zelf achter de knoppen zitten en uitgebreid kunnen experimenteren. Op jouw manier en in jouw tempo. 

Theoretische kennis is natuurlijk ook belangrijk; je wilt immers begrijpen wat je aan het doen bent. Volgens ons leer je de theorie veel makkelijker als je het eerst in de praktijk ervaren hebt. Je hebt er dan immers al een beeld bij waardoor je het veel makkelijker onthoudt.

Bij onze praktijklessen heb je dan ook een eigen studioruimte tot je beschikking. Je wordt daardoor niet afgeleid door je medestudenten en je kunt je optimaal focussen en op jouw manier werken.

Waar nodig krijg je privéles; muziek maken of mixen bijvoorbeeld kun je niet met zijn tweeën oefenen; dan zit je elkaar alleen maar in de weg. Bij andere vakken zoals opnametechniek is het juist handig om samen te werken. 

Het aantal praktijklessen per onderwerp is uiteraard ook zeer belangrijk; zo leer je je software niet in één lesje kennen en dat geldt ook voor muziek maken, opnemen, mixen of masteren. Per onderwerp hebben we dus een module praktijklessen samengesteld waarvan wij weten dat dit voldoende is om het betreffende onderwerp onder de knie te krijgen. Uiteraard wordt er wel van je verwacht dat je je huiswerk doet!

Ook de klassikale lessen zijn bij ons in groepen van maximaal 20 deelnemers. Op die manier blijft het persoonlijk en kun je makkelijk je vragen stellen. Deze lessen zijn allemaal wel zeer praktijkgericht; alles wordt altijd verduidelijkt aan de hand van voorbeelden uit de praktijk zodat je gelijk hoort of ziet waar het over gaat.

Verder kun je ook buiten de les terecht met je vragen. Loop je bijvoorbeeld vast dan kun je even bellen of appen; we helpen je dan via bijvoorbeeld Teamviewer (schermdeling) zodat je verder kunt. Op die manier verspil je dus geen tijd en geld. 

Scroll verder of klik op onderstaande links voor meer info.

 

inschrijven

Gratis proefles volgen?

lesinhoud

Lesmateriaal

Examen en diploma

Startdata & Prijs

Informatie avond bezoeken

Reviews

 

Startdata

Tyrone in the studio.JPG

De opleiding start in september en februari. 11 september 2019. Je kunt je HIER inschrijven.

Prijs & betalingsmogelijkheden

Het totaalbedrag is €5.275,- all-in.

Je krijgt hiervoor de praktijklessen, klassikale lessen, studiebegeleiding, een dagdeel per week toegang tot de productiestudio, lesmaterialen en toegang tot de maandelijkse Q&A avond. Er zijn verder dus geen extra kosten. 

De opleiding kan als volgt betaald worden: 

Aanbetaling € 1495,-.

12 Maandelijkse termijnen van 315,- 

Betaal je het gehele bedrag vooraf dan ontvang je een korting van € 215,- (administratiekosten).

Het kan zo zijn dat je bepaalde vaardigheden al beheerst. Kun je bijvoorbeeld al goed overweg met je DAW of weet je al alles over muziektheorie dan hoef je die modules niet te volgen en dan worden deze natuurlijk ook niet in rekening gebracht. 

Het lesgeld is aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Dit kan tot wel 50% van de totale kosten schelen. 

Meer info?

Bezoek één van onze informatie avonden. Je vindt de data HIER.

Je mag natuurlijk ook bellen met 06- 20399505 of mailen naar info@masterthemix.com.

 

inschrijven

Gratis proefles volgen?

Onze unieke aanpak

Lesmateriaal

Examen en diploma

Informatie avond bezoeken

Reviews

 

CRKBO_logo_web.png

Master The Mix

Geregistreerd beroepsonderwijs- vrijgesteld van BTW.