Deze parttime opleiding is de beste manier om binnen een jaar echt goed te leren produceren. Kick-start je carrière en leer binnen een jaar release-ready tracks te produceren. Ontwikkel je eigen sound en identiteit. We maken er een top jaar van waar je de rest van je leven plezier van hebt!

opleidingmuziekproduceren.jpg

Opleiding tot muziek producer

Heb je jouw passie gevonden en wil je perse met muziek gaan werken dan zit er nog één ding op: zorgen dan je er super goed in wordt! Master The Mix biedt de ideale oplossing voor beginners en gevorderden. De opleiding bestaat uit een ideale mix van privélessen in jouw muziekstijl, hands-on praktijklessen in de studio, vrij te besteden studiotijd en klassikale lessen.

Wat leer je precies?

We focussen ons zoveel mogelijk op de ontwikkeling van jouw muziek. In een jaar tijd leer je professionele elektronische muziek te maken. Je beheerst jouw DAW (Ableton, Cubase, Logic, FLStudio, Protools, Studio One) plugins, hardware en VST instrumenten volkomen. Je leert componeren/arrangeren, muziektheorie, sounds maken met synths en samplers, mixage en mastering. Ook leer je wat je het beste kunt doen na de opleiding om je werk aan de man te brengen; je kunt nog zo goed zijn, maar als niemand weet wie je bent en wat je doet dan kom je nergens.

Je leert niet over alles een beetje; je leert echt goed produceren, in jouw stijl. Aan het eind van de opleiding heb je dan ook echt tracks af die je aan je portfolio toe kunt voegen.

Hands-on praktijkervaring speelt bij ons een grote rol in het leerproces. Alleen door zelf zoveel mogelijk bezig te zijn leer je echt goed produceren; dan loop je immers vaak tegen details aan die tegenwoordig het verschil maken tussen een goede en een matige productie. Meer dan de helft van de lessen zijn dan ook praktijklessen waarbij je een eigen studio tot je beschikking hebt en begeleid wordt door één van onze ervaren docenten.

Gedurende het jaar wordt je ook naast de lessen uitstekend begeleid; je kunt altijd terecht met vragen als je ergens op vastloopt, of voor feedback op jouw werk.

Soms is het verstandig om eerder tijd aan een bepaald onderwerp te besteden. Een voorbeeld: bij hardstyle is het kunnen maken van kicks zeer belangrijk. We kunnen daar dan ook beter eerder een (privé)les aan besteden. Zo heeft iedere stijl zijn “eigenaardigheden” waar wij als opleiding rekening mee moeten houden.

De opleiding bestaat uit:

 • Wekelijks les: een klassikale les om de week op woensdag avond van 19:00 tot 22:00, en om de andere week een praktijk of privéles van drie uur welke we in overleg inplannen (overdag, in de avond of het weekend)

 • Online leren: voor altijd toegang tot onze online leeromgeving; blijf altijd up-to-date en studeer ook onderweg op je mobiel of laptop

 • Helpdesk: loop je ergens op vast dan helpen we je binnen 24 uur

 • Studiotijd: één dagdeel per week vrij te besteden studiotijd

 • Begeleiding: ook buiten de lessen en na het schooljaar uitstekende persoonlijke begeleiding

 • Carrière coaching: advies over stage/werk, marketing & social media, het releasen van tracks

 • Netwerken: een maandelijkse Q&A en netwerkavond (niet verplicht)

Andere voordelen zijn:

 • De individuele leerling staat centraal; we passen de praktijklessen zo veel mogelijk op jouw niveau, muziekstijl en manier van leren aan.

 • Docenten: je krijgt les van top docenten; iedere les wordt gegeven door een specialist in het betreffende onderwerp.

 • Voldoende praktijklessen waarbij je een eigen studio tot je beschikking hebt; je zit dus niet met meerdere mensen naar iemand te kijken die iets voordoet maar je zit zelf achter de knoppen, met goede apparatuur en afluistering. Ook bij deze lessen wordt je door een pro begeleid. Alleen op deze manier leer je de fijne kneepjes beheersen. 60% Van onze lessen zijn dus echte praktijklessen.

 • Privélessen: de praktijklessen in de module muziekproductie zijn privélessen. Je krijgt dan les van een specialist in jouw muziekstijl en jouw softwarepakket.

 • Kleine klassen bij de klassikale lessen (max 18 man zodat ook deze lessen persoonlijk blijven, je alles goed kunt zien en horen en jij goed je vragen kunt stellen). Ook deze lessen worden in de studio gegeven zodat je echt goed hoort waar het over gaat.

 • Je hebt er de rest van je leven wat aan!

waar en Van wie krijg je les?

Bijne alle lessen worden gegeven door top producers en technici in onze studio's in Hilversum. Er zijn twee uitzonderingen: de les bij Sound Vision Studio's en eMastering; deze lessen zijn in Arnhem.

Wanneer krijg je les?

Klassikale lessen: deze starten twee keer per jaar: in september en februari.

Deze les is om de week op woensdag avond van 19:00 tot 22:00.

Praktijklessen: deze plannen we in goed overleg in. Dit kan overdag, in de avond of het weekend.

Studiosessies: ook deze plannen we in overleg in.

Q&A/borrel: laatste donderdag avond van de maand.

Wat heb je nodig om mee te doen?

Klik hier voor een uitgebreid overzicht en een hoop tips.

Wanneer start de opleiding?

We starten twee keer per jaar: in september en februari

Zijn er toelatingseisen?

We hebben geen toelatingseisen, maar proberen voor aanvang wel zo goed mogelijk te bepalen wat jouw leerdoelen zijn en of die aansluiten bij wat wij aanbieden. En je moet natuurlijk voldoende gemotiveerd zijn! Deze opleiding is wel echt bedoeld voor mensen die echt serieus stappen willen maken in de muziek; er wordt dus wel van je verwacht dat je zelfstandig voldoende tijd besteed aan je huiswerk en producties.

Wat is het niveau van deze opleiding?

De opleiding is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. We beginnen helemaal bij het begin; je hebt dus geen ervaring nodig om mee te doen. Bij de praktijklessen passen we het niveau op de leerling aan. Heb je dus wel al wat meer ervaring dan is dat ook geen probleem; daar spelen we goed op in zodat je ook in dat geval jouw leerdoelen behaalt.

Wat voor Diploma krijg je na de opleiding?

Als je slaagt voor het examen ontvang je ons vakdiploma “Electronic Music Producer”. Gedurende het jaar werken we ook een je portfolio: het belangrijkste is dat je kunt laten horen wat je kan!

Scroll verder of klik op onderstaande links voor meer info.

lesinhoud

Lesmateriaal

Wat heb je nodig?

Examen en diploma

prijs & startdatum

Aanmelden gratis proefles

Informatie avond bezoeken

Reviews

Reviews

cursus+cubase.jpg

Praktijklessen

Alleen door voldoende zelf achter de knoppen te zitten en ook met jouw eigen producties te werken leer je de fijne kneepjes van het produceren; niet door alleen maar in een klas naar een docent te luisteren.

Bij onze praktijklessen heb je daarom eigen studio tot je beschikking; je kunt je dan helemaal focussen op wat jij aan het doen bent zonder afgeleid te worden door medestudenten. Het is net als met leren koken: je gaat ook niet met z'n tweeën dezelfde aardappel staan schillen! Vanaf het begin besteden we zoveel mogelijk tijd en aandacht aan JOUW muziek. Daardoor begrijp je de technieken sneller en beter.

Je wordt uiteraard begeleid door hiervoor gekwalificeerde docenten, en je werkt met de software waar je gewend bent om mee te werken.

De praktijklessen zijn onderverdeeld in onderstaande modules:

DAW

Je leert je DAW optimaal gebruiken. Je kan bij ons kiezen uit Logic, Cubase, Studio One, FLStudio en Ableton. Deze module bestaat uit 5 lessen van 3 uur waarin je jouw DAW helemaal leert beheersen.

TOEGEPASTE MUZIEKTHEORIE

Je leert alles over muziektheorie en hoe je dit slim toepast op jouw muziek. Hoe bedenk je melodieën en akkoorden die bij elkaar passen? Wanneer gebruik je welke toonsoort of toonladder? Hoe zorg je dat muziek goed op en afbouwt? Als je muziek beter begrijpt dan wordt het maken daarvan uiteraard een stuk makkelijker en leuker. Misschien lijkt het raar om muziektheorie als praktijkles te krijgen, maar muziektheorie leer je niet door alleen naar iemand te luisteren; je moet het daarna ook toepassen en zelf ondervinden wat wel en niet werkt. Bovendien krijg je in deze module gelijk tips over hoe je aan de slag kunt met de piano of een keyboard/controller. Deze module bestaat uit drie lessen van drie uur.

OPNAMETECHNIEK

Ook als producer van electronische muziek is het belangrijk om de best mogelijke opnames te maken. We focussen ons in deze les vooral op het opnemen van vocals; het belangrijkste element uit de meeste populaire tracks. Deze module bestaat uit twee lessen van drie uur.

PLUGINS, RANDAPPARATUUR & MIXAGE

Je leert de plugins waar je geluid mee bewerkt optimaal kennen. Filters/EQ, compressie, gates, limiters, reverb delay, modulation en distortion/saturation komen uitgebreid aan bod. Uiteraard oefenen we ook uitgebreid met trucjes als side-chaining, frequentie afhankelijke compressie, dynamische EQ's etc.  Uiteraard leer je in deze module gaandeweg ook stap voor stap een goede mix maken. Deze module bestaat uit zes lessen van drie uur.

SYNTHESE & SAMPLING

Het is natuurlijk prima om presets te gebruiken. Maar dat eindeloos zoeken totdat je de juiste sound gevonden hebt kan behoorlijk frustrerend zijn. In deze lessen leer je hoe je eigen sounds maakt met synths zoals Serum & Massive en samplers zoals Kontakt & Halion of de instrumenten die standaard in je DAW zitten. Deze module bestaat uit twee lessen van drie uur.

PRIVÉLESSEN MUZIEKPRODUCTIE

In deze module focussen we ons 100% op jouw muziek. Het doel van deze module is simpel: we zorgen er samen voor dat je in staat bent om met regelmaat tracks te produceren.  Deze module bestaat uit zes lessen van drie uur.

 

Klassikale lessen

Geert Huinick : co-producer van onder andere Tiësto & Armin van Buren geeft bij ons een masterclass muziekproductie.

Geert Huinick : co-producer van onder andere Tiësto & Armin van Buren geeft bij ons een masterclass muziekproductie.

In het jaar krijg je om de week een klassikale les waarin je de all-round kennis opdoet die tegenwoordig van je verwacht wordt.

In het begin van het jaar behandelen we in deze lessen de algemene onderwerpen die goed voor een groep gegeven kunnen worden zoals: geluidsleer, akoestiek, marketing , muziekrecht etc. Later in het jaar krijg je een aantal masterclasses van top producers zoals Tom Puntman (ghost producer), Geert Huininck (co-producer van o.a. Armin van Buren en Tiësto), Killing Skills en Marcus van Wattum (o.a. Sia, David Quetta). Hun portfolio spreekt voor zich!

Klik hier voor een overzicht van deze lessen.

De klassikale lessen worden in Hilversum gegeven in groepjes van maximaal 20 personen. 

Q&A Avonden

Iedere laatste donderdag avond van de maand ben je van harte welkom op onze Q&A avond. Je kunt daar netwerken met medestudenten, al je vragen stellen en je werk laten reviewen. Verder is het gewoon erg gezellig en een goede gelegenheid om informeel over muziek te praten.


Wat heb je nodig?

In principe heb je alleen een computer, interface, DAW en goede afluistering nodig. We kunnen ons voorstellen dat je wat dit betreft door de bomen het bos niet meer ziet gezien het grote aanbod. Om het zoeken wat makkelijker te maken kun je hier een pdf downloaden met info en tips over wat je nodig hebt en tegen gaat komen. Ook geven we wat tips over hard- en software binnen ieder budget. Mocht je een opleiding gaat volgen houd er dan rekening mee dat je op software tot wel 50% korting krijgt en je alle scholingskosten, dus ook de meeste apparatuur af kunt trekken van de belasting.

Neem gerust contact op als je vragen hebt!

 

MtM-Online

Je moet altijd en overal zo goed mogelijk kunnen studeren en oefenen. We hebben daarom een eigen online leeromgeving ontwikkelt waar je ook na de opleiding nog toegang toe houdt. Je kunt daar:

 • de theorie op een leuke, interactieve manier leren

 • extra oefeningen downloaden om snel de technieken onder controle te krijgen

 • multitracks downloaden om het mixen en masteren te oefenen

 • samples, midi files en presets downloaden om een vliegende start te maken met produceren

 • links naar interessante docu’s, tutorials, websites en youtube kanalen vinden

 • je huiswerk opdrachten up-en downloaden

 • onze selectie van gratis plugins downloaden

Huiswerk & Studiebelasting

Door het jaar heen ben je vooral bezig met de ontwikkeling van je eigen muziek. Om daar gestructureerd mee bezig te zijn geven we een aantal verplichte en niet verplichte opdrachten mee naar huis. Denk hierbij aan het analyseren van tracks, specifieke productie opdrachten en oefeningen om het mixen en masteren onder de knie te krijgen. 

Aan het eind van het jaar maak je iedere maand één track af waar je een cijfer en productionele feedback op krijgt van een docent die gespecialiseerd is in jouw muziekstijl.

Studiebelasting: naast de lessen moet je rekenen op tenminste één uur huiswerk per dag. Meer is altijd beter!

inschrijven

Aanmelden gratis proefles

Examen en diploma

Startdata & Prijs

Gratis proefles volgen?

Informatie avond bezoeken

Reviews

Voor wie?

We kunnen iedereen helpen die serieus aan de slag wilt met muziekproductie en/of geluidstechniek. Dit kan zijn dat je een vliegende start wilt maken met je professionele carrière, als serieuze hobby of als je wilt doorstromen naar bijvoorbeeld het conservatorium, HBA of HKU.

Ook als je nog helemaal geen ervaring hebt kun je bij ons prima aan de slag; we beginnen helemaal bij het begin en passen de praktijklessen op ieders niveau aan.

Muziek produceren en studiotechniek zijn fantastische hobby's, maar tegenwoordig zijn er ook mogelijkheden genoeg om er daadwerkelijk je werk van te maken. Dus of je het nu bij een hobby wilt laten waar je de rest van je leven lol aan beleeft of je er echt je werk van wilt maken: wij helpen je graag om je doel te bereiken.

Je bent dan van harte welkom op één van onze open dagen en je kunt geheel vrijblijvend een proefles komen volgen om een zo'n goed mogelijk beeld van de opleidingen te krijgen. 

 
champagne_glasses__068979400_0945_07112012.jpg
 

Examen & Diploma

Het examen bestaat uit een theoretisch deel en een aantal praktijkopdrachten. Haal je het examen dan krijg je ons beroepsdiploma "Music Producer". 

Binnen het jaar werken we ook actief mee aan het opbouwen van jouw portfolio zodat je na de opleiding echt wat hebt om te laten horen en zien.  


Erkenning?

Beroepsopleidingen zijn nooit “Erkend”. Dat geldt alleen voor mbo/hbo’s etc. We zijn wel “bekend” bij potentiële klanten en werkgevers. Maakt een beroepsopleiding reclame met een “erkenning” (of nog erger: “awards voor beste opleiding”) dan weet je eigenlijk zeker dat er iets niet klopt.

 

 

Startdata

Tyrone in the studio.JPG

De opleiding start in september en februari. 11 september 2019. Je kunt je HIER inschrijven.

Prijs & betalingsmogelijkheden

Klik op de button voor de prijs en betaalmogelijkheden.


Meer info?

Bezoek één van onze informatie avonden. Je vindt de data HIER.

Je mag natuurlijk ook bellen met 06- 20399505 of mailen naar info@masterthemix.com.

 

inschrijven

Gratis proefles volgen?

Onze unieke aanpak

Lesmateriaal

Examen en diploma

Informatie avond bezoeken

Reviews

 

Alle voordelen op een rijtje

CRKBO-kwaliteitskeurmerk.png
 • Je krijgt les van de beste docenten uit de muziekindustrie

 • We werken aan jouw muziek en producties

 • Nadruk ligt op praktijkervaring: creatieve vaardigheden leer je alleen door ze zelf te doen

 • Studiotijd: maak één dagdeel per week gebruik van onze professionele studio

 • Geen last van niveauverschillen: de opleiding is voor beginners en wat meer gevorderden. Bij de praktijklessen houden we rekening met jouw niveau

 • Helpdesk: ook buiten de lessen ondersteuning van onze studiebegeleiders

 • Meerdere startdata per jaar: start in september of februari

 • Topdocenten: les van pro's uit de industrie met decennia lange ervaring en vele releases

 • Kleine klassen: de klassen zijn nooit groter dan 20 man bij de klassikale lessen; stel gemakkelijk je vragen

 • Taal: je krijgt les in het Nederlands

 • Belastingaftrek: scholingskosten zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting

 • Kortingen: je krijgt hoge kortingen op de meeste software