Maak werk van je passie voor muziek!

Heb je jouw passie gevonden en wil je perse met muziek gaan werken dan zit er nog één ding op: zorgen dan je er super goed in wordt! Master The Mix biedt de ideale oplossing voor zowel beginners en gevorderden.

Samengevat: in één jaar leer je jezelf en/of anderen zo goed mogelijk opnemen, mixen en masteren. Verder leer je alles over muziekrecht, het releasen van muziek en hoe je geld kunt verdienen met muziek of binnen de muziekindustrie.

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die studiotechniek volledig onder de knie wilt krijgen. Wil je een studio beginnen, in een studio gaan werken of ben je een artiest die het mixen en masteren zelf wilt kunnen doen dan is deze opleiding een uitstekende optie.

De opleiding bestaat uit een ideale mix van hands-on praktijklessen in de mooiste studio's van Nederland, vrij te besteden studiotijd, de rest van je leven feedback op jouw producties, toegang tot onze online leeromgeving, privélessen in mixage en mastering en tot slot klassikale lessen van top producers en technici. Je wordt optimaal begeleid en naast de lessen organiseren we maandelijks een netwerk-borrel en twee-maandelijks een writers camp: een hele dag samen muziek maken met mede-studenten en docenten.


Waar heb je les?

Klassikale lessen: Hilversum

Praktijklessen: de eerste praktijklessen zijn in Hilversum in onze productiestudio’s en de legendarische Wisseloord studio’s. De opname -en mix sessies kunnen daarna bij Wisseloord (Hilversum), Sound Vision (Arnhem) of Rocktown (Rotterdam) gevolgd worden. We plannen dit in goed overleg in.

Docenten

Het is erg vervelend als je les krijgt van iemand die zichzelf iets te goed vindt…We hebben veel aandacht besteed aan het zoeken naar docenten die zich in de leerlingen kunnen verplaatsten en lesgeven uit passie voor muziek.

Klik hier voor een overzicht van de leslokaties en docenten.

Wanneer?

Start: deze opleiding start één keer per jaar in september. De eerstvolgende klas, MtM-S19-RA, start op 17 september 2019.

Klassikale lessen: deze les is om de week op de dinsdag avond van 19:00 tot 22:00

Praktijklessen: deze plannen we in goed overleg in. Dit kan overdag, in de avond of het weekend. we proberen ervoor te zorgen dat je gemiddeld 1 dagdeel per week les hebt.

Opnamesessies: in overleg met jouw en de betreffende artiest.

Studiosessies: ook deze plannen we in overleg in. Je kunt zelf aangeven wanneer je hier gebruik van wilt maken

Q&A/borrel: laatste donderdag van de maand.

Writers camp: één keer in de twee maanden samen muziek maken

 

Klik hier onder of scroll verder naar beneden voor meer informatie. 


Lesinhoud

Lesmateriaal

Leuke extra’s

Examen en diploma

Startdata & Prijs

kom een keer kijken/kennis maken

Reviews

InschrijvenReviews

Opnemen, produceren en mixage leer je niet uit een boekje. Hands-on ervaring is een must. Uiteraard moet je wel bepaalde theoretische kennis opdoen, maar de theorie dient enkel als ondersteuning voor de praktijk. De opleiding bestaat dus uit de juiste verhouding tussen praktijklessen en meer theoretische klassikale lessen. In de praktijklessen leer je alles uit de klassikale lessen ook daadwerkelijk toepassen.

PRAKTIJKLESSEN

De praktijklessen zijn opgedeeld in onderstaande modules:

DAW

Je leert je DAW optimaal gebruiken. Je kan bij ons kiezen uit Protools, Logic, Cubase en Studio One. Is je doel om in een grote studio of bij de omroepen te gaan werken dan adviseren wij om Protools te leren, eventueel naast een ander programma.  Module 1 bestaat uit 5 lessen van 3 uur waarin je jouw DAW helemaal leert beheersen.

Praktijkles AKOESTIEK

In deze les leer je alles over akoestiek en afluistering. Als dit niet dik in orde is dan is goed opnemen en mixen erg lastig. Je leert zelf akoestische metingen verrichten en uitwerken en hoe je met redelijk eenvoudige middelen jouw akoestiek op orde kunt krijgen. Deze "module” bestaat uit één les van 3 uur.


VOCAL RECORDINGS

We gaan aan de slag met vocal recordings om het opnameproces te leren kennen. Vocals zijn natuurlijk meestal het meest belangrijke element in een track. Je moet daarom alles weten over hoe je optimaal opneemt, edit en mixt. Hierbij komt ook vocal tuning uitgebreid aan bod. Ook het omgaan met de zanger of zangeres moet niet onderschat worden! Deze module bestaat uit twee sessies van 3 uur.

PLUGINS, RANDAPPARATUUR & MIXAGE

Je leert de plugins en randapparatuur waar je geluid mee bewerkt optimaal kennen. Filters/EQ, compressie, gates, limiters, reverb delay, modulation en distortion/saturation kopen uitgebreid aan bod. Uiteraard oefenen we ook uitgebreid met trucjes als multiband of frequentie afhankelijke compressie, parallel compressen etc.  Deze module bestaat uit 6 sessies van 3 uur.

OPNAMESESsIES

Nu duiken we Wisseloord, Sound Vision Studio's of Rocktown in! Hier zijn de grootste artiesten ter wereld opgenomen, gemixt en gemasterd. Onder begeleiding van top docenten leer je hoe je tracks "uit elkaar haalt en met de beste middelen weer in elkaar zet". Oftewel hoe produceer je een band en neem je deze zo goed mogelijk op. Je werk met legendarische apparatuur en mics in deze prachtige studio's. Behalve dat je super veel zult leren is dit ook gewoon een ervaring om nooit te vergeten! Deze module bestaat uit 40 uur studiosessies.

Je bent van harte welkom om je eigen band op te nemen!

MIX en MASTER SESSIES

De opnames moeten ook gemixt en gemasterd worden, en dat leer je haarfijn in deze module. In 5 sessies van drie uur mix je onder begeleiding van een expert de opnames helemaal af tot een professioneel eindproduct. De mastering leer je bij eMastering of DaGoose. Je kan bij deze module kiezen of je met plugins (In the Box) wil werken of met hardware (of beide)

 

KLASSIKALE LESSEN

In het jaar volg je om de week klassikale lessen waarin je de all-round kennis opdoet die tegenwoordig van je verwacht wordt. In deze lessen leer je dus de nodige theorie die aansluit bij jouw praktijkpakket.

OVERZICHT KLASSIKALE LESSEN

In de klassikale lessen worden onderwerpen behandeld waarbij je niet perse zelf achter de knoppen hoeft te zitten.

 • Muziekanalyse

 • Geluid & gehoor

 • Akoestiek, afluistering en studiobouw

 • Drums programmeren en mixen

 • Drum recording masterclass

 • Home-studio opnametechnieken

 • Pro-studiotechnieken

 • Muziektheorie: toonladders, intervallen, akkoorden, melodieën en arrangeren

 • Alles over microfoons en opnametechnieken

 • Alles over plugins & randapparatuur

 • Mixage van geluid bij beeld

 • Geluidssynthese & Sound design

 • Mixage van diverse stijlen muziek met soft- en hardware

 • Mastering van diverse stijlen muziek met soft- en hardware

 • Mastering met plugins & hardware

 • Muziekrecht

 • Hoe verdien je geld met muziek?

Tijdens de praktijklessen leer je alles uit de klassikale lessen ook daadwerkelijk toepassen.

De meeste klassikale lessen worden in Hilversum gegeven in groepjes van maximaal 20 personen, maar er zijn ook wat uitstapjes op lokatie. Daarvan wordt je begin van het lesjaar op de hoogte gesteld.

 

 
 

Q&A AVONDEN

Iedere laatste donderdag avond van de maand ben je van harte welkom op onze Q&A avond. Je kunt daar netwerken met medestudenten, al je vragen stellen en je werk laten reviewen. Verder is het gewoon erg gezellig en een goede gelegenheid om informeel over muziek te praten en ideeën uit te wisselen: Welke sounds en technieken gebruiken je collega’s? Waar luisteren ze op dit moment naar om inspiratie op te doen? Wat gebruiken ze als referentietracks? Welke software is er deze maand uitgekomen? Welke websites zijn tof?

Creativiteit ontstaat door je te omringen met inspiratie, en we hopen dat deze avond daar zo veel mogelijk aan bijdraagt.

20190321_214357.jpg

WRITERS CAMP

Samen muziek maken en ideeën uitwisselen! Een paar keer paar jaar organiseren we een writers camp waar alle studenten welkom zijn om samen te produceren.

voor altijd Feedback op jouw muziek

Je familie en vrienden vinden ongetwijfeld alles mooi en geweldig wat je maakt…En daar heb je meestal niet zo heel veel aan. Toch wil je wel graag weten of iets ook echt goed is voor je het naar buiten brengt.

We hebben een eigen privé Soundcloud waar je jouw tracks kunt uploaden en constructieve feedback krijgt van alle mede-studenten en docenten. Zo werken we samen om echt iets voor elkaar te krijgen.

Ook na de opleiding mag je hiervan gebruik blijven maken.

Helpdesk & Studiebegeleiding

Ook buiten de lessen kun je altijd terecht bij je studiebegeleider voor vragen en technische ondersteuning. We helpen je meestal direct maar in lastige gevallen uiterlijk binnen 24 uur. Op die manier verspil je geen tijd; je loopt nooit vast zodat je altijd lekker verder kunt werken zonder frustratie.

 
 

Een rack zoals hierboven te zien is (Wisseloord Studio’s) is leuk natuurlijk! Maar in principe heb je alleen een computer, interface, DAW en goede afluistering nodig. We kunnen ons voorstellen dat je wat dit betreft door de bomen het bos niet meer ziet gezien het grote aanbod. Om het zoeken wat makkelijker te maken kun je hier een pdf downloaden met info en tips over wat je nodig hebt en tegen gaat komen. Ook geven we wat tips over hard- en software. Mocht je een opleiding gaat volgen houd er dan rekening mee dat je op software tot wel 50% korting krijgt en je alle scholingskosten, dus ook de meeste apparatuur af kunt trekken van de belasting.

Neem gerust contact op als je vragen hebt!

 

Je moet altijd en overal zo goed mogelijk kunnen studeren en oefenen. We hebben daarom een eigen online leeromgeving ontwikkelt waar je ook na de opleiding nog toegang toe houdt. Je kunt daar:

 • De theorie op een interactieve manier leren

 • oefeningen downloaden om snel de technieken onder controle te krijgen

 • multitracks downloaden om het mixen en masteren te oefenen

 • samples, midi files en presets downloaden om een vliegende start te maken met produceren

 • links naar interessante docu’s, tutorials, websites en youtube kanalen vinden

 • je huiswerk opdrachten up-en downloaden

 • onze selectie van gratis plugins downloaden

Door het jaar heen krijg je een aantal verplichte en niet verplichte huiswerkopdrachten mee. Zo moet je bijvoorbeeld een muziekanalyse maken en nummers van jezelf of anderen opnemen, mixen en masteren.

Studiebelasting: naast de lessen moet je rekenen op tenminste één uur huiswerk per dag. 

LESINHOUD

EXAMEN EN DIPLOMA

STARTDATA & PRIJS

kom een keer kijken/kennis maken

Reviews

INSCHRIJVEN

We kunnen iedereen helpen die serieus aan de slag wilt met muziekproductie en/of geluidstechniek. Dit kan zijn dat je een vliegende start wilt maken met je professionele carrière, als serieuze hobby of als je wilt doorstromen naar bijvoorbeeld het conservatorium, HBA of HKU.

Ook als je nog helemaal geen ervaring hebt kun je bij ons prima aan de slag; we beginnen helemaal bij het begin en passen de praktijklessen op ieders niveau aan.

Muziek produceren en studiotechniek zijn fantastische hobby's, maar tegenwoordig zijn er ook mogelijkheden genoeg om er daadwerkelijk je werk van te maken. Dus of je het nu bij een hobby wilt laten waar je de rest van je leven lol aan beleeft of je er echt je werk van wilt maken: wij helpen je graag om je doel te bereiken.

Deze opleiding is NIET geschikt voor mensen met te weinig motivatie en discipline: je moet zelf zoveel mogelijk oefenen, opdrachten maken, zelf je praktijklessen en studiosessies inplannen en wellicht af en toe een stukje reizen. Heb je dat er niet voor over dan is deze opleiding zonde van onze tijd en jouw geld.

Weet je nog niet zeker of deze opleiding voor jou geschikt is? Kom dan een keertje geheel vrijblijvend kennismaken!

 
champagne_glasses__068979400_0945_07112012.jpg
 

Examen & Diploma

Het examen bestaat uit een theoretisch deel en een aantal praktijkopdrachten. Haal je het examen dan ontvang je ons beroepsdiploma "Recording Artist & Mix Engineer". 

Binnen het jaar werken we ook actief mee aan het opbouwen van jouw portfolio zodat je na de opleiding echt wat hebt om te laten horen en zien.  


Erkenning?

Beroepsopleidingen zijn nooit “erkend”. Dat geldt alleen voor mbo/hbo’s etc. Je ontvangt dan ook geen studiefinanciering.

We zijn wel “bekend” bij potentiële klanten en werkgevers. Maakt een beroepsopleiding reclame met een “erkenning” (of nog erger: “awards voor beste opleiding”) dan weet je eigenlijk zeker dat er iets niet klopt.

 
 

Startdata

De opleiding start in september en februari. De eerstvolgende startdatum is 11 september 2019. Je kunt je HIER inschrijven.

Prijs & betalingsmogelijkheden

Alle scholingskosten zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Dit kan tot wel € 2500,- schelen. Je krijgt daarnaast tot wel 50% korting op de meeste softwarepakketten.

Klik op de button voor de prijs en betalingsmogelijkheden.


Meer info?

Bezoek één van onze informatie avonden. Je vindt de data HIER.

Je mag natuurlijk ook bellen met 06- 20399505 of mailen naar info@masterthemix.com.

Gratis proefles volgen?

LESINHOUD

LESMATERIAAL

EXAMEN EN DIPLOMA

kom een keer kijken/kennis maken

Reviews

INSCHRIJVEN