Producer worden? Wat is daarvoor nodig?

Zorg dat je veelzijdig bent

Muziek producers van nu zijn behoorlijk veelzijdig en dat moet ook wel; om boven de concurrentie uit te stijgen moet je origineel zijn of een eigen sound hebben terwijl je je toch ook wel aan de "mode" moet houden. Je moet regelmatig en consequent werk af kunnen leveren, en je moet goed met mensen om kunnen gaan.  

PRODUCEREN

Het leren produceren van (electronische) muziek werkt hetzelfde als het leren bespelen van een instrument. Je moet eerst de techniek leren beheersen: de software is jouw instrument. Je moet de muzieksoftware en productietechnieken zo goed onder de knie krijgen dat je niet meer hoeft na te denken over de bediening, pas dan wordt het echt leuk. Een pianist hoeft ook niet iedere keer na te denken over waar hij zijn vinger neer moet gaan zetten of op welk pedaal hij moet drukken.

Daarnaast is een theoretische kennis over muziek essentieel. Hoe zit een nummer in elkaar? Hoe bouw je een nummer op en af? Uit welke elementen bestaat het? Waarom worden bepaalde toonsoorten wel of niet gebruikt? Wat is de logica achter akkoordenschema's en toonladders? Oftwel: hoe zorg je ervoor dat jouw track de juiste impact op jouw doelgroep maakt.

MIXEN EN MASTEREN

Het houdt echter niet op bij het maken van een leuk nummer; tegenwoordig moet je jouw nummer ook nog helemaal of in elk geval grotendeels zelf mixen en soms ook masteren. Je moet dan alles weten over geluid, akoestiek, je plugins en eventueel hardware.

NETWERKEN & SOCIAL MEDIA

Je hebt dan hopelijk een top klinkende track; maar dan? Hoe breng je die track zelf uit of zorg je ervoor dat deze bij het juiste label terecht komt? En moet je voordat je nummers naar labels gaat sturen niet eerst zorgen dat je social media helemaal top is met genoeg volgers en likes etc.?

Al dit en meer leer je in onze opleiding.

Onze unieke aanpak 

 

Muziek produceren, mixen en masteren zijn vaardigheden die je niet uit een boekje kunt leren. Dit geldt voor alle creatieve beroepen. Aan enkel klassikale lessen of "praktijklessen" in groepjes heb je dan ook niet genoeg; je moet zo veel mogelijk hands-on ervaring opdoen.  Je moet zelf achter de knoppen zitten en uitgebreid kunnen experimenteren. Op jouw manier en in jouw tempo EN met je eigen muziek! Als je technieken ook op jouw muziek kunt toepassen dan begrijp je ze sneller en beter.  

Theoretische kennis is natuurlijk ook belangrijk; je wilt immers begrijpen wat je aan het doen bent. Volgens ons leer je de theorie veel makkelijker als je het eerst in de praktijk ervaren hebt. Je hebt er dan immers al een beeld bij waardoor je het veel makkelijker onthoudt.

Bij onze praktijklessen heb je dan ook een eigen studioruimte tot je beschikking. Je wordt daardoor niet afgeleid door je medestudenten en je kunt je optimaal focussen en op jouw manier werken.

Waar nodig krijg je privéles; muziek maken of mixen bijvoorbeeld kun je niet met zijn tweeën oefenen; dan zit je elkaar alleen maar in de weg. Bij andere vakken zoals opnametechniek is het juist handig om samen te werken. 

Het aantal praktijklessen per onderwerp is uiteraard ook zeer belangrijk; zo leer je je software niet in één lesje kennen en dat geldt ook voor muziek maken, opnemen, mixen of masteren. Per onderwerp hebben we dus een module praktijklessen samengesteld waarvan wij weten dat dit voldoende is om het betreffende onderwerp onder de knie te krijgen. Uiteraard wordt er wel van je verwacht dat je je huiswerk doet!

Ook de klassikale lessen zijn bij ons in groepen van maximaal 20 deelnemers. Op die manier blijft het persoonlijk en kun je makkelijk je vragen stellen. Deze lessen zijn allemaal wel zeer praktijkgericht; alles wordt altijd verduidelijkt aan de hand van voorbeelden uit de praktijk zodat je gelijk hoort of ziet waar het over gaat.

Verder kun je ook buiten de les terecht met je vragen. Loop je bijvoorbeeld vast dan kun je even bellen of appen; we helpen je dan via bijvoorbeeld Teamviewer (schermdeling) zodat je verder kunt. Op die manier verspil je dus geen tijd en geld. 

Scroll verder of klik op onderstaande links voor meer info.

lesinhoud

Lesmateriaal

Wat heb je nodig?

Examen en diploma

Startdata & Prijs

Informatie avond bezoeken

Reviews

inschrijven

Gratis proefles volgen?