Klassikale lessen

De klassikale lessen vinden plaats in Hilversum. Onderaan de pagina vind je wat foto's. We zijn makkelijk te bereiken met de auto (gratis parkeren voor de deur) en de stations zijn op 5 tot 10 minuten loopafstand. Kom je bijvoorbeeld gelijk door uit je werk dan kun je gebruik maken van de keuken (gas, oven & magnetron) om wat te eten; drinken en snacks zijn altijd aanwezig en gratis.

Praktijklessen

De praktijklessen van de richting Electronic Music Producer zijn ook in Hilversum. Een aantal van de praktijklessen van de richting “Recording Artist & Mix Engineer” zijn bij de diverse studio's welke je onderaan deze pagina vindt.

Ons Team

MasterTheMix is het resultaat van decennia lange ervaring van ons team in het onderwijs en op het gebied van muziek productie en studio techniek. We hebben een team waar we zeer trots op zijn: succesvolle artiesten, (ghost) producers, top-technici en allemaal ook nog eens zeer gedreven docenten.

Bij het zoeken naar de juiste docenten was het eerste criterium: "practice what you preach". Oftewel: alle docenten moeten ten eerste zeer ruime professionele ervaring hebben. Het moeten echte "masters" binnen hun vakgebied zijn, en niet zomaar mensen die wat theorie uit hun hoofd geleerd hebben. 

Daarnaast moeten ze natuurlijk zeer goed didactisch onderlegd zijn. Niet iedereen kan immers lesgeven en de leerling centraal laten staan. 

Hieronder een greep uit ons team.

Kantoor & Studio's Hilversum

Hilversum is lekker centraal gelegen. We hebben hier ons kantoor en studio's aan de Kerklaan, op loopafstand van Station Hilversum.

Hier worden de klassikale lessen gegeven en een deel van de praktijklessen. Voor opnames, mixsessies en mastering gaan we naar één van onze collega's welke je hieronder vindt.

landing_hi-res_sound_waves.jpg

Hilversum

Studio's en kantoor

Wisseloord Studio's

Praktijkervaring is het belangrijkste wat er is. Doe die ervaring dan ook op van de beste engineers en producers van Nederland.

Bij Wisseloord nemen de beste artiesten TER WERELD op en laten daar hun tracks mixen en masteren.

 

Sound Vision Studio's 

Dit is de prachtige studio van George de Koning; producer, muzikant, technicus en topdocent. 

Zijn studio is uitgerust met hele mooie vintage apparatuur en je hebt de beschikking over een ruime collectie aan prachtige mics. In de lessen mag je dit ook allemaal zelf gebruiken.  


eMastering | Praktijklessen Mastering

Sandlane Recording Facilities

Jos Driessen (13 jaar geleden nog leerling van de eigenaar van MasterTheMix) is de technicus in deze super toffe studio. Jos is gespecialiseerd in rock/metal en werkte aan veel van de grootste metal albums van Nederland, zoals Ayreon en Epica. Sandlane is echt een hele mooie studio, zowel qua akoestiek als apparatuur. Barefoot luidsprekers, een Neve 5088 mengtafel, Apogee converters, diverse Neve, Tube Tech en Chandler pre-amps, randapparatuur van Pultec, Urei, Neve, CharterOak,  Maag, Joemeek, Retro, TAB Telefunken en Tube Tech enzovoort. Naast al dat moois is het ook gewoon een hele gezellige studio en Jos is naast een geweldige technicus ook nog eens een gepassioneerd docent. 

Voor de metalheads onder onze studenten is deze studio dus zeer de moeite waard. We kunnen de opname en mix sessies dus eventueel ook hier plannen.

Rocktown Studio's

Rocktown studios is de nummer één studio in Rotterdam en omgeving. Rocktown kenmerkt zich door de ontzettend leuke sfeer en classe A apparatuur zoals de Neve Capricorn en een hoop vintage en buizen randapparatuur. Ocki is de docent en technicus in Rocktown. Hij heeft een grote passie voor muziek en studiotechniek en draagt de kennis die hij in zijn lange carriere heeft opgedaan graag aan jou over. 

Ocki werkte onder andere met: de Golden Earring, Herman Brood, K’s Choice, Westlife, Michael Prins en het Rotterdams Philharmonisch orkest.

Soms is het makkelijker voor leerlingen uit de omgeving van Rotterdam makkelijker om de praktijklessen opname en mixage hier te volgen. In overleg kunnen we dit dan regelen.

 

DaGoose Music