Opleiding tot Muziek Producer 

Het beste aanbod van Nederland!

Master the Mix is een deeltijd particuliere opleiding van een jaar waarin je leert muziek produceren. In dat jaar leer je tracks maken, een eigen sound ontwikkelen, mixen en masteren. Naast de techniek die je nodig hebt om te leren produceren besteden we ook aandacht aan promotie en marketing en het starten van je eigen merk of bedrijf. 

Hands-on praktijkervaring is het belangrijkste als je een creatief beroep echt goed wilt leren. Bij Master The Mix zijn daarom de helft van de lessen praktijklessen waarin je onder begeleiding van een docent die jouw muziekstijl en software kent zelf achter de knoppen zit. Daarnaast kun je een dagdeel per week gebruik maken van onze studio’s in Hilversum.

Theoretische kennis mag ook niet ontbreken: tijdens de klassikale lessen krijg je per onderwerp les van een expert op dat gebied. Je krijgt toegang tot onze online leeromgeving waar je (ook op je mobiel en tablet) de theorie kunt leren aan de hand van video’s, tutorials en oefeningen.


DE OPLEIDING BESTAAT UIT:

 • een jaar wekelijks les

 • één dagdeel per week vrij te besteden studiotijd

 • uitstekende persoonlijke begeleiding

 • lesmateriaal: de rest van je leven toegang tot onze online leeromgeving met multitracks, samples, handouts en tutorials

 • een maandelijkse Q&A en netwerkavond

 • helpdesk: loop je ergens op vast dan helpen we je binnen 24 uur

Meer weten? Lees verder of klik op onderstaande links. 

Wil je meer info over de opleiding? KLIK HIER

Heb je een vraag? KLIK HIER


Leren muziek produceren?

Zorg dat je veelzijdig bent

leren muziek produceren.jpg

Muziek producers van nu zijn behoorlijk veelzijdig en dat moet ook wel; om boven de concurrentie uit te stijgen moet je origineel zijn terwijl je je toch ook wel aan de "mode" moet houden. Je moet regelmatig en consequent werk af kunnen leveren, en je moet goed met mensen om kunnen gaan.  

Leren produceren?

Het leren produceren van (electronische) muziek werkt hetzelfde als het leren bespelen van een instrument. Je moet eerst de techniek leren beheersen: de DAW en opnameapparatuur zijn jouw instrumenten. Je moet de muzieksoftware en productietechnieken zo goed onder de knie krijgen dat je niet meer hoeft na te denken over de bediening, pas dan wordt het echt leuk. Een pianist hoeft ook niet iedere keer na te denken over waar hij zijn vinger neer moet zetten of op welk pedaal hij moet drukken.

Daarnaast is een theoretische kennis van muziek essentieel. Hoe zit een nummer in elkaar? Hoe bouw je een nummer op en af? Uit welke elementen bestaat het? Waarom worden bepaalde toonsoorten wel of niet gebruikt? Wat is de logica achter akkoordenschema's en toonladders?     

Mixen en masteren

Het houdt echter niet op bij het maken van een leuk nummer; tegenwoordig moet je jouw nummer ook nog helemaal of in elk geval grotendeels zelf mixen en soms ook masteren.  Ook om een eigen sound te ontwikkelen is het belangrijk om met name het mixen zelf helemaal onder controle te krijgen. 

Netwerken & social media

Je hebt dan hopelijk een top klinkende track; maar dan? Hoe breng je die track zelf uit of zorg je ervoor dat deze bij het juiste label terecht komt? En moet je voordat je nummers naar labels gaat sturen niet eerst zorgen dat je social media helemaal top is met genoeg volgers en likes etc.?

Wat moet je kunnen?

Samengevat heb je om (electronisch) muziek producer te worden dus het volgende nodig:

 • Een uitstekende beheersing van de software en apparatuur

 • Een uitstekende inzicht in verschillende stijlen muziek en muziektheorie, met name componeren en arrangeren

 • Enige kennis van muziekrecht

en moet je het volgende kunnen:

 • opnemen

 • componeren en arrangeren

 • mixen, en tot op zekere hoogte masteren

 • je moet kunnen netwerken en jezelf kunnen "verkopen"

de opleiding

Met bovenstaande punten in gedachte hebben wij ons lespakket samengesteld. En dat betekent dat je voldoende praktijklessen nodig hebt; waar nodig privé of met zijn tweeën zodat je je optimaal kunt focussen op jouw leerdoelen. Naast de praktijklessen volg je een reeks klassikale lessen die worden gegeven door absolute top docenten; per les krijg je les van een specialist op dat gebied. 

Meer weten?

Wil je meer info over de opleiding? KLIK HIER

Heb je een vraag? KLIK HIER

 

 

Productie opleiding